Boxie Kids

 

Boxie

Op 11 en 12 en 18 en 19 juni 2016 zal Boxie van 15.30 tot 18.30 uur aanwezig zijn op Bacchus Wijnfestival. Hij maakt dan samen met kinderen unieke kunstwerken.

De oorsprong

Kunstenaar Boxie (Marco van Boxtel) is vanaf het moment dat hij geboren is verwonderd over het feit dat hij hier op aarde is. Aan de basis van zijn kunst ligt een unieke beeldtaal, die hij zich in de afgelopen 20 jaar meester maakte. Zijn beeldtaal gebruikt hij als gereedschap om alle emoties en ervaringen die hij in het dagelijks leven ervaart een plaats te geven. Daarmee is zijn beeldtaal altijd in ontwikkeling. Met deze manier van denken, doen en ‘vertalen’ vindt kunstenaar Boxie vooral veel bijval van kinderen. Kinderen begrijpen zijn kunst en daarmee het gedachtegoed van de kunstenaar. Kinderen snappen ook de wijze waarop Boxie zijn kunst maakt, omdat zij net als Boxie niet belast zijn met de beslommeringen, emoties en ervaringen die bij volwassenen horen en vaak een blokkade vormen voor vrije expressie en creativiteit.

Deze overeenkomst tussen kinderen en Boxie heeft ertoe geleid dat hij samen met kinderen meerdere kunstprojecten heeft gemaakt. Van een enorme muurschildering bij het ziekenhuis Westfriesgasthuis in Hoorn tot een landelijk kraanwater-project bij lagere scholen. De interactie die ontstaat bij deze gezamenlijke projecten is bijzonder en wordt gewaardeerd door jong en oud.

SDWESMM: samen de wereld een stukje mooier maken

Een jaar geleden bedacht Boxie samen met een aantal vrienden een concept waarmee zij kinderen laten zien dat hun creativiteit de wereld werkelijk een stukje mooier kan maken. De onbevangenheid in creativiteit bij kinderen en in de kunstwerken die zij maken wordt altijd alom gewaardeerd. Om de creativiteit bij de kinderen te stimuleren geeft het SDWESMM-team onvoorwaardelijk creatieve middelen aan kinderen. Het educatieve element wordt ook gestimuleerd bij de kinderen. Zo worden zij ertoe aangezet om met de kunstwerkjes die zij creëren, iemand anders blij te maken. Ook wordt de kinderen gevraagd om hun creatieve resultaat te delen op het online platform sdwesmm.nl

De Boxie box

Om onvoorwaardelijk creatieve middelen te kunnen schenken aan kinderen heeft het SDWESMM-team de Boxie box bedacht. In deze box zitten diverse materialen: één uniek Boxie kunstwerk, een boekje, tekenvellen, kleurplaten, afmaaktekeningen, stickers, ansichtkaarten en het verhaal van kunstenaar Boxie. De box zelf is tevens een kunstwerklijst, waarin de kinderen hun kunst kunnen ophangen. Boxie vertelt middels deze Boxie box zijn verhaal en leert de kinderen dat creativiteit de wereld een stukje mooier kan maken. Deze Boxie-box is te koop op sdwesmm.nl

‘Onvoorwaardelijk’ geven?

Er zijn 5.000 Boxie boxen gemaakt. En om zoveel mogelijk boxen te verspreiden over ’de wereld’ worden deze boxen beschikbaar gesteld zonder winstoogmerk. Voor de productie van de omdoos/kunstlijst, de inhoud en het handmatige vergaren en vouwen van de box heeft het SDWESMM-team hulp gezocht én gevonden bij het bedrijfsleven. Omdat wij de kinderen vragen de door hun gemaakte kunst onvoorwaardelijk te delen en weg te geven aan iemand waarvan ze houden, willen wij natuurlijk zelf het goede voorbeeld geven.

Weten hoe het zit? Bekijk de video’s hieronder

Bezoek de website van Boxie

DEELT U MAAR