De Satay Club

 

Natuurlijk, de échte Satay Club, die ontstond in de jaren ’40 van de vorige eeuw in Singapore. Tientallen stalletjes en karretjes achter elkaar op een plein. Rokende kooltjes, aangemoedigd door wapperende waaiers van bamboe. Elke soort vlees en groenten aan een stokje denkbaar gemarineerd, gelakt, gedoopt en behendig geroosterd op selfmade bbq’s. Die Satay Club, die is niet meer.

Maar De Satay Club op het Bacchus Wijnfestival doet zijn best om die ronkende, rokende chaos te benaderen. Die geurende, kleurige, vrolijke en dichtgeschroeide liefde op een stokje. Satay babi van de varkensnek, satay ayam van de kippendij en satay jamur van shitake en eekhoorntjesbrood. Klein en klassiek. Gezellig en druk.
De Satay Club. Dat is oldskool sate zoals ‘ie hoort. Met een glas Riesling. Of Pinot noir. Pinot gris kan ook. Gewurtztraminer. Sylvaner trouwens ook prima. Chablis.
Nouja, kijk maar.

 
DEELT U MAAR