Saté & Rosé. Hoezo?
De sateetjes worden gemaakt van kippendij en gemarineerd volgens het oude familierecept van Bedier de Prairie. Klinkt Frans hoor ik je denken. Klopt.
Midden 18de eeuw treedt de Franse Chirurgijn Jacques Bedier Desjardin in dienst van Compagnie des Indes en komt op het eiland La Réunion in de Indische Oceaan terecht.
Zijn kleinzoon vertrekt naar Indonesië en vestigt zich in Meester Cornelis, een buitenpost van Jakarta en noemt zichzelf Bedier de Prairie. De familie is nog steeds Frans.
Maar dat verandert als er drie generaties later inmiddels Nederlands door de familie wordt gesproken en ene William Bedier de Prairie met een Javaanse trouwt.
Zo ontstaan er latere generaties die kunnen genieten van een goed glas wijn en uiteraard de Indische keuken kennen.
Deze “traditie” wordt voorgezet op het Bacchus Wijnfestival, waar je kan genieten van een goed glas Franse rosé en een heerlijke saté ayam of saté tempeh goreng.
Het perfecte huwelijk volgens de familie.