Vrijdag 16 juni – Nel Schellekens

Chef-kok Nel Schellekens uit Winterwijk is hier om met haar kookkunsten het patriarchaat omver te werpen. “Mannen zijn mijn handelsmerk,” zegt ze, “ze gaan allemaal de pan in.”

Onder haar bewind verandert het MUNCHIES-restaurant een dag lang in een ruige ballentent. Nel kookt namelijk het allerliefst met mannetjesdieren en die gebruikt ze van kop tot kont. Snuiten, harten, tongen en ballen van geitenbokjes, hanen en stieren gaan haar kookpannen in en komen eruit in de vorm van belachelijk lekkere gerechten, waarvoor topchefs met plezier naar haar voormalige restaurant De Gulle Waard uitweken.

Ook op onze lievelingsdrank past ze het kop-tot-kont-principe toe: het overgebleven wijnblad pekelt ze en gebruikt ze als spinazie of maakt er dolma van, en van most maakt ze mosterd zoals mosterd bedoeld is.

Op Bacchus Wijnfestival bereidt ze geen driegangenmenu, maar een heuse proeverij waarbij het vaak komische verhaal achter elk gerecht verteld wordt. De amuses bestaan uit restjes: patérillette van restanten vet geserveerd met oud brood, hartige bouillon, steeltjes- en stengeltjesbouillon, en – om even af te wijken van het mannetjesvlees – uier met verjus van druifjes en mosterd. Verder staan onder andere op het menu: vijfdekwartiersworst, houtduifjes in wijnblad met druivensaus, hart op de tong in wijnsaus, balls & brains, en meer van haar signatuurgerechten.

Wat?
Proeverij van kop tot staart inclusief wijn & Entréeticket Bacchus Wijnfestival

Prijs
€75,- Koop hier je kaarten

Op speciaal verzoek is er een vegetarisch menu beschikbaar. Het menu blijft ruig – denk bijvoorbeeld hanenkammen van paddenstoelen.

Start diner 18.30 uur

Leave a Comment