Zaterdag 10 Juni – Tosao van Coevorden – De Japanner | UITVERKOCHT

Telkens wanneer Tosao van Coevorden, de chef-kok van restaurant De Japanner in Amsterdam, shiso ruikt, waant hij zich weer even in de moestuin van zijn oma in Japan. Daar plukte hij de plant als jochie al, om vers te gebruiken in gerechten of te drogen voor thee.

Het zevengangendiner waarmee hij jullie op Bacchus Wijnfestival omver komt blazen, draait dan ook volledig rondom de shisoplant. Niet alleen omdat die hem doet denken aan thuis. Tosao vertelt: “Shiso is de personificatie van de Japanse keuken. Ik wil laten zien hoe onmisbaar het is: shiso past bij zowel zoet als hartig, en bij vlees, vis en groenten.”

En dat zal je geweten hebben. Op het menu staan zeven gerechten: van Zeeuwse platte, Hollandse Nieuwe, agedashi nasu en sweet corn, tot yakiniku beef met tartaar van Sint-Jacobsschelp, lamsburger en cheesecake – allemaal bereid met shiso. Elk gerecht is gepaird met een andere soort wijn of, voor wie de volledige Japanse ervaring wil, met een ander soort sake. “Die warme kennen we ondertussen al, maar er bestaan zoveel mooie sake’s. Tijd dat we die ook leren kennen!”

Wat?
Zevengangenmenu inclusief wijn/sake & Entréeticket Bacchus Wijnfestival

 

Prijs

Het diner van Tasao van Coevorden is uitverkocht.

€67,50 Koop hier je kaarten

Op verzoek is er een vegetarisch menu beschikbaar.
Aanschuiven tussen 18.30 en 20.30 uur.

Leave a Comment