Zaterdag 17 Juni – Alexander Wong en Marnix Benschop

Doe je veiligheidsgordel alvast om voor een diner dat je totaal door elkaar gaat schudden. Chef-koks Alexander Wong en Marnix Benschop uit Rotterdam komen namelijk naar ons MUNCHIES-restaurant om jullie een totaal nieuwe keuken voor te stellen: progressief Chinees.

Benschop is ex-Noma, Fat Duck en Ivy chef en wordt ook wel het culinaire brein van Rotterdam genoemd. Wong groeide op in het Chinees restaurant van zijn ouders en besloot daarna zelf de professionele keuken in te duiken. De twee leerden elkaar kennen in de keuken van het sterrenrestaurant van Francois Geurds, en ontdekten dat de combinatie van Wongs smaakpapillen met Benschops kennis van moderne kooktechnieken goud waard is.

In hun zelfbedachte progressief Chinese keuken, combineren ze de overvloed aan Chinese smaken en bereidingen met nieuwe, Europese kooktechnieken, texturen en producten. In vijf gangen zal je te weten komen wat dat precies betekent. Denk rauwe tonijn volgens de klassieke Chinese lamjao-techniek die normaal enkel bij gestoomde vis toegepast wordt, koe lu yuk-balletjes met kreeft in plaats van vlees, en bao-broodjes gevuld met custard van gepekeld eendenei.

Wat?
Vijfgangenmenu inclusief wijn & Entréeticket Bacchus Wijnfestival

Prijs
€65,- Koop hier je kaarten

Op speciaal verzoek is er een vegetarisch menu beschikbaar.
Aanschuiven tussen 18u30 en 20u30

Leave a Comment